Nostalgia

Det er lett å bli nostalgisk når man ser tilbake på alle minnene fra Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest. Noen ganger er det lov å mimre litt om gode gamle dager.

De fleste nordmenn har et eller flere øyeblikk fra MGP og ESC som de husker spesielt godt. Her er det nok både gode og dårlige minner.

Følelsen av null poeng

Mange av våre landsmenn vil nok tenke på de gangene Norge har fått null poeng. Landet vårt ble jo tross alt verdenskjent når Jahn Teigen var den første til å oppnå dette. Engasjerte ESC-fans hadde nok ikke noen god følelse i kroppen ved disse anledningene. For mange er det nok vanskelig å komme utenom disse opplevelsene når man mimrer.

De dårlige bidragene

Det har kommet mye god musikk ut av ESC. Likevel er det noen bidrag som utvilsomt har vært katastrofalt dårlige. Mennesker har ofte en tendens til å huske disse øyeblikkene som om det var i går. Kanskje erindrer man følelsen man fikk da man så innslaget. For eksempel sjokk eller at man brøt ut i latter. Noen ganger er det bare ubegripelig hva man ser på TV. Dette er også noe av sjarmen med konseptet. Man vet aldri hva man får, og blir overrasket gang på gang. Da blir det alltid noen gode og noen dårlige overraskelser.

De unike artistene

Noen av de som har deltatt i ESC har skilt seg så ut at de har blitt nærmest ikoniske. Det er ofte forfriskende med bidrag som er radikalt forskjellig fra det som er normen. Det er lett å huske de som var unike i konkurransen. Et band som Lordi går neppe i glemmeboken med det aller første.

Når Norge endelig vant

De eldre generasjonene vil nok huske Bobbysocks sin seier som noe helt utrolig. Det er vanskelig å forestille seg følelsen av å endelig vinne etter så mange ydmykelser. Dette var tross alt på et tidspunkt da Norge var mest kjent for å få null poeng i den internasjonale finalen. Mange reagerte nok nærmest med sjokk over at en sang på norsk kunne vinne et helt kontinent. Det var heldigvis ikke siste gang Norge skulle gå av med seieren.

Flere seiere

Andre mennesker vil nok minnes seieren i 1995, og Aleksander Rybak sin poengrekord i 2009. Yngre mennesker har et sterkere forhold til disse bragdene. Rybak sin seier skapte enda sterkere minner fordi han vant på en så overlegen måte. Det var nesten ikke til å tro hvor mange land som ga maksimal poengsum til Norge det året.

Dette er bare noen få minner fra en rik historie. Det er mange øyeblikk som kan gjøre selv den minst følsomme MGP-fan litt nostalgisk. ESC og MGP har vart så lenge at finnes utallige øyeblikk som det er verdt å huske. Alle har sine spesielle minner fra TV-sendingene, og dette sier mye om statusen til opplegget. Eurovision er noe som knytter millioner av mennesker sammen på tvers av landegrensene.


Privacy Policy