Eurovision til Hollywood

Eurovision, eller Melodi Grand Prix som vi gjerne kaller det her hjemme i Norge, har en unik evne til å engasjere det norske folk. Elsk det eller hat det, men vi nordmenn følger med når det er tid for Eurovision igjen. I et land hvor engasjement ikke akkurat er noe man er kjent for, er Eurovision som 17. mai og julaften på en og samme dag.

 

Det enorme engasjementet er ganske overraskende med tanke på hvor dårlig Norge stort sett gjør det. Kun tre seire på utallige forsøk og null poeng flere ganger enn vi orker å tenke på, kan ikke stoppe oss fra å plante oss foran tv-skjermer i hytter og hus. Eurovision skal vi ha med oss. Tross alt, dette kan jo være året da Norge overrasker, eller Sverige gir oss mer enn fire poeng. Slike hendelser kan vi jo tross alt ikke gå glipp av sånn helt uten videre.

 

Det er ikke mange ting som engasjerer det norske folk på samme måte som Eurovision og vi kan bare ikke få nok av musikken, lysshowet, paljetter og heller tvilsomme sceneopptredener. Det er synd at vi bare kan ha gleden over dette unike showet en gang i året, og med tanke på at det engasjerer millioner av mennesker over hele Europa og verden forøvrig, er det egentlig veldig rart at verken Hollywood eller spillindustrien har latt seg inspirere av fenomenet som er Eurovision. Begge har lang historie for å finne inspirasjon i populærkultur og det er få ting som skriker populærkultur slik Eurovision gjør. Konkurransen har alle elementene man trenger for å lage filmer og spill. Kjærlighet, humor, musikk, drama og tragedie. Hva mer trenger man?

 

Will Ferrell – MGPs største fan?

For alle som drømmer om å kunne kose seg med litt Eurovision-moro året rundt, er det lys i tunellen. Under finalen i 2017 ble det observert en uventet gjest i salen. Den amerikanske komikeren og skuespilleren Will Ferrell satt på første rad og ifølge ryktene hadde han møter med både ledelsen og flere av artistene. Ferrell, som er gift med en vakker dame fra Sverige, skal ha falt pladask for MGP etter at kona hadde introdusert ham for konkurransen som er mer eller mindre totalt ukjent i USA.

 

Ferrell, som fikk sin karrierestart på Saturday Night Live, står bak en rekke store filmer som Anchorman, Talladega Nights og The Ballad of Ricky Bobby. Etter sigende har han i flere år hatt lyst til å lage en film om sirkuset som er Eurovision, og selv om det ikke er satt noen dato for filmen og verken Ferrell eller andre har bekreftet at det jobbes med en film, er det mange som er tett på Farrell som hevder at filmen vil komme innen få år. Det er bare å smøre seg med tålmodighet og håpe på det beste.

 

Kommer NetEnt og Microgaming til å følge etter?

Alle som kjenner til Will Ferrell og hans arbeid, vet at det er ingen bedre til å lage en film om Eurovision. På samme måte er det trolig ingen spillutviklere som er bedre rustet til å lage en spilleautomat basert på Eurovision enn svenske NetEnt og engelske Microgaming. Begge landene har en lang og stolt Eurovision-historie og det er ikke tvil om at begge de to kjempene kunne ha utviklet en fenomenal automat vi kunne hygget oss med på nettcasino hele året. I likhet med Eurovision, er spill på nett en annen ting som virkelig engasjerer det norske folk og hva kunne vel vært bedre enn å kombinere de to i en spilleautomat? NetEnt og Microgaming er to av de mest erfarne og respekterte spillutviklerne innen iGaming i dag. De to står bak automater som Jumanji, Playboy Gold, Mega Moolah, Guns N Roses og Jimi Hendrix med flere. Om noen skal utvikle en offisiell Eurovision-automat, håper vi det blir NetEnt eller Microgaming. De to har utviklet en lang rekke offisielle automater i samarbeid med både Hollywood og store artister. De har med andre ord alle forutsetninger for å gjøre en glimrende jobb.


Privacy Policy